НОВИНИ
 

Нова победа на националите пред прекрасната публика в Ботевград (видео)

05.08.2017 23:00
Нова победа на националите пред прекрасната публика в Ботевград (видео)

Българският национален отбор по баскетбол записа втора победа в предварителните квалификации за Световното първенство в Китай през 2019 година. „Лъвовете“ се наложиха със 78:68 над Беларус, като на моменти преднината им отново стигна близо 30 точки.

 

Следващият мач за България е на 12 август, когато приемаме Португалия, а на 16 август връщаме визитата на Беларус.

 

Павел Маринов бе най-резултатен с 22 точки за успеха, Александър Везенков добави 15, като овладя и също толкова борби, а Александър Янев и Дий Бост вкараха по 11 точки.

 

Виталий Лютич реализира 19 за Беларус.

 

„Можем да вземем и четири победи в тази група. Зависи много от това как ще играем. Смятам, че е постижимо, но гледаме мач по мач. Първо имаме почивка от ден и половина и след това имаме достатъчно време да се готвим за следващите два мача.Не мога да кажа, че днес ни беше най-добрия мач. За мен защитата беше най-константна, в нападение имахме доста спадове с някои елементарни грешки. Днес нямахме и този процент стрелба, който сме имали в последните няколко мача, но това е нормално. Бяхме в тежка ситуация. Имахме тежки пътувания през последните дни. Имахме мач в Португалия и днес си личеше, че нямаме тази свежест, но има и такива двубои. Успяхме да го измъкнем, макар че това може би е силна дума, защото водихме с 20 точки. Важното е, че победихме след тези дълги пътувания. Сега имаме цяла седмица до следващия мач. Това е достатъчно време да се подготвим. Момчетата имат мотивация. При четири победи са казали, че трябва да ходят после да ги водя на вечеря. Това им е достатъчна мотивация , коментира след мача Любомир Минчев.

 

Треньорът благодари на публиката в Ботевград за подкрепата по време на мача.

 

„Няма как да не сме доволни. Можем да съжаляваме за някои допуснати точки накрая, но резултатът е добър. Смятам, че ще победим и Португалия и няма да имаме проблем с класирането за следващата фаза. Въпросът е да останем на първото място“, каза и Павел Маринов.

 

„Мисля, че с тази победа дойде много по-лесно, отколкото показва крайният резултат. Просто играхме добре, може би малко напрегнато, но това е нормално. Пред нашата публика всеки иска да е полезен и затова направихме много грешки. Изпуснахме много стрелби, но накрая победихме и това е най-важното. Не ме интересува дали ще вкарам една точка или 20. Ако трябва, един мач ще се боря, друг ще подавам, трети ще седя на пейката и ще пляскам, ако не съм добър. Това е най-важното в един отбор. Това не е индивидуален спорт и всичко да зависи от един човек. Много съм радостен за моите съотборници, че показват с всеки изминат ден, че могат да играят на много високо ниво. Имаме потенциал и се надявам да продължим така“, заяви и Везенков.

 
1 2 3 4 5 ... 114 »
Кошница


Брой 12

ТОП 5 на Кръга
НБЛ-Мъже (кръг 2)
Галерия
КЛАСИРАНЕ


3x3