НОВИНИ
 

За първи път в София ще се играе 3х3 на осветление

07.06.2017 09:50
За първи път в София ще се играе 3х3 на осветление

 

През седмицата в комплекса на Спортна София в Зона Б5 ще се проведат два турнира по 3х3 баскетбол. Първият е в сряда 7 юни и ще обхваща всички таланти до 18 години от цялата страна, които ще се борят за място в националния отбор. Най-добрите четирима при подрастващите ще сформират тим, който ще брани честта на България на предстоящата 3х3 Европейска купа на ФИБА (до миналата година 3х3 Европейско първенство), която ще се проведе между 7-9 юли в Амстердам, Холандия.
На следващия ден 8 юни от 19:00 ч. ще започне и отворен турнир за мъже над 18. Всички желаещи, могат да се регистрират за участие през интернет, а записване на място ще се извършва не по-късно от 18:30. Таксата за участие при мъжете е 30 лв. на отбор, а шампионите ще спечелят наградния фонд от 300лв. плюс право на участие на националните финали през месец юли.
Интересното в случая е, че и двата турнира ще завършат след залез слънце и за първи път в столицата ще се играе 3х3 на осветление. Атмосферата, която ще предложат площадките на Спортна София, ще бъде една от най-добрите в провеждането на подобни състезания у нас до сега и гарантира страхотни емоции за всички участници и зрители.
Повече информация за турнирите можете да намерите на страницата на www.facebook.com/3x3Bulgaria, а записването за участие се извършва през портала на ФИБА 3x3planet.com.

 
1 2 3 4 »
Кошница


Брой 12

ТОП 5 на Кръга
НБЛ-Мъже (кръг 2)
Галерия
КЛАСИРАНЕ


Картотекирал: Сандра Велчева Хънт /Спортен директор НБЛ/
3x3