НОВИНИ
 

3х3 стана част от Олимпийското семейство

09.06.2017 23:00
3х3 стана част от Олимпийското семейство

3х3 стана част от Олимпийското семейство. С решение на Изпълнителното бюро на Международния олимпийски комитет, баскетболът 3х3 ще дебютира още на следващите летни игри в Токио 2020. На японска земя ще участват общо 64 баскетболисти, по 32 мъже и 32 жени, гласи становището на МОК.

 

„Това е исторически ден за ФИБА и за баскетбола 3х3. Ден, зад който стои упорита работа за развитието на спорта, унифицирането на правилата и намирането на най-вярната формула за провеждането на състезания в този формат през последните 10 години”, заяви Патрик Бауман – генерален секретар на ФИБА и член на Изпълнителното бюро на МОК.

 

Голяма роля за популяризацията и бума на състезанията по 3х3 в последните години по цял свят имаше и един българин. Бившият изпълнителен директор на БФБаскетбол Коста Илиев с години бе основна фигура и работеше неуморно за влизането на тази разновидност на баскетбола в олимпийското семейство. Днес баскетболът 3х3 е считан за най-разпространения и практикуван на открито, както и на закрито спорт в цял свят през последното десетилетие.

 
1 2 3 4 »
Кошница


Брой 12

ТОП 5 на Кръга
НБЛ-Мъже (кръг 2)
Галерия
КЛАСИРАНЕ


Картотекирал: Сандра Велчева Хънт /Спортен директор НБЛ/
3x3