НОВИНИ
 

Над 100 рефери и комисари се събраха за семинар в София

15.01.2017 22:48
Над 100 рефери и комисари се събраха за семинар в София

След проведените три семинара за подрастващи в Търговище, Перущица и София се проведе и полусезонният семинар за съдии и треньори от НБЛ и А групи в зала Триадица. Поредицата от семинари за съдии и треньори бяха организирани от БФБ и съдийската комисия.

 

Официален гост и лектор на семинара беше Даворин Накич, отговорник за съдиите във  FIBA Eропа. В събирането участваха повече от 100 съдии, дежурни представители и треньори от цялата страна. От българска страна лекции изнесоха Орлин Николов, Владимир Цеков, Венцислав Великов и Мартин Хорозов. Те обхванаха теми като различни критерии и механика за съдийство. Активна дискусия се проведе между треньорите от НБЛ Небойша Видич, Любомир Минчев и съдийският състав за уточняване на критерии като крачки, игра с ръце и нисък пост.

 

Това беше и една от основните цели за уеднаквяване на критериите между съдии и треньори и по-добра координация и взаимодействие между тях. Всички материали от семинара ще бъдат публикувани в страницата на БФБаскетбол, като всеки треньор и съдия има достъп до тях.  

 


Харесайте страницата на www.basketball.bg във Facebook!
1 2 3 4 5 ... 27 »
Кошница
Брой 12

ТОП 5 на Кръга
НБЛ - мъже (кръг 27)
Галерия
КЛАСИРАНЕ


3x3