НОВИНИ
 

Силна българска група в Прага за проект TimeOut

24.06.2017 16:47
Силна българска група в Прага за проект TimeOut

80 души от цяла Европа започна участието си в специален проект за допълнителна квалификация на играчи на ФИБА TimeOut. Сред идеолозите на проекта е бившата българска националка Радмила Василева-Търнър.

 

В Прага България е представена и от няколко бивши и двама настоящи баскетболисти. В рамките на проекта за допълнителна квалификация на играчи в сферата на мениджмънта TimeOut в чешката столица са Филип Виденов, Даниела Петева, Гергана Брънзова и Васил Евтимов. Родената в Пловдив турска звезда Неврие Йелмаз и Илиян Евтимов, който участва като представител на Франция, също допълват "българската" група.

 

Уникалният проект се фокусира върху подготовка на играчи, които желаят след края на кариерата си да останат да работят в областта на спорта. Сред избраните личат имената на олимпийски и европейски шампиони, както и доскорошни звезди на баскетбола като Бощян Нахбар, Иржи Уелш, Наташа Ковачич, Михал Игнерски, Керем Тунчери и други.

 

Проектът е съвместен на ФИБА и Еразмус+ на Европейската комисия. Той се провежда със съдействието на Университета в Нюкасъл и ще осигури на участниците магистърска степен по спортна администрация.

 
1 2 3 4 5 ... 28 »
Кошница


Брой 12

ТОП 5 на Кръга
НБЛ-Мъже (кръг 2)
Галерия
КЛАСИРАНЕ


3x3