НОВИНИ
 

Тодор Иванов подаде оставка като член на УС на БФБаскетбол

21.09.2017 10:35
Тодор Иванов подаде оставка като член на УС на БФБаскетбол

Само ден, след като Изпълнителният Вицепрезидент на БФБаскетбол Иван Ценов подаде оставка, го последва и един от членовете на Управителния съвет – Тодор Иванов. Директорът в S Media обяви, че повече няма да присъства на заседанията на баскетболната управа.

Той мотивира решението си по следния начин:

 

"Не желая да взимам решения под натиск, ултиматуми и манипулации. Решения, които всички сме убедени, че са в полза на един, два клуба или заради егото на дадена личност, а не в полза на баскетбола. Не мога да участвам в заседания, които се превръщат в монолог, а липсва диалог и уважение. Не ми е приятно да слушам обидни квалификации към и за хора, които са от години в баскетбола.

 

През тези 12 месеца, в които съм член на УС видях и чух неща, които не отговарят на възпитанието ми.

 

И, за да няма спекулации с оставката на г-н Иван Ценов, ще кажа, че още в началото на лятото уведомих колегите от УС, че си подавам оставката, но ще изпълнявам задълженията си до назначаването на Общо събрание, защото за мен присъствието ми в ръководството на българския баскетбол е кауза и гласуването ми е било безкористно.

 

Уви, заседанието във вторник бе убеди, че няма смисъл от участието ми, защото, както казах по-горе, липсва диалог и нещата ще стават все по-нелицеприятни. Има и още много причини за окончателното ми решение, но няма смисъл да ставам досаден да говоря за неща, които голяма част от хората в баскетбола ни знаят, но по една или друга причина пренебрегват и премълчават.

 

Реших точно днес да оповестя решението си, защото е годишнина от рождението на един от най-великите българи - Георги Бенковски."

 

Според Устава на БФБаскетбол, оставки на членове на УС се приемат от Общото събрание.
1 2 3 4 5 ... 28 »
Кошница


Брой 12

ТОП 5 на Кръга
НБЛ-Мъже (кръг 2)
Галерия
КЛАСИРАНЕ


3x3