НОВИНИ
 

Георги Глушков: Имаме отбор от сърцати момчета, Минчев: Доволен съм!

18.08.2017 16:14
Георги Глушков: Имаме отбор от сърцати момчета, Минчев: Доволен съм!

Няколко часа след прибирането от дългия полет от Минск, където записаха четвърта победа, треньорът на националния отбор Любомир Минчев, капитанът на „лъвовете“ Чавдар Костов и президентът на БФБаскетбол Георги Глушков се срещнаха с журналисти на официалната пресконференция по повод края на първия етап на квалификациите за Мондиал 2019.

 

„От няколко години искахме да имаме отбор. Сега вече сме сигурни, че имаме такъв, съставен от момчета, сърцати, които искат да играят за националния отбор, да бъдат цяло лято на подготовка, да играят заедно един за друг, за себе си, за България и да се представят достойно. Това най-много съм искал. Разбира се, и резултатът е много важен, но това за мен е от изключително значение. Предстоят решаващи срещи от есента нататък, които ще са решаващи и за тях като баскетболисти“, каза Георги Глушков. Президентът добави: „Победите са хубави и убедителни. Това е радостно за треньора и отбора. 40 дни те работиха сериозно. Поздравявам Минчев, че успяха да създадат такава атмосфера, въпреки че работата е била тежка, познаваме го всички като треньор – той е много взискателен. Възхитен съм от тази атмосфера. Смятам, че това не е максимумът. Когато има тази атмосфера, тази спойка между състезатели и треньори, се надявам да видим още много. Публиката вече е по-съпричастна. Надявам се те да растат, защото вече вярват в себе си.“

 

Известният с перфекционизма си Любомир Минчев се отпусна и каза: „Добре е, но може винаги и по-добре. Радва ме, че успяхме да вземем и четирите мача. Бяхме доста категорични. Радвам се за тези победи и играта, която показахме. Аз съм човек, който стои здраво стъпил на земята. Знам, че това не е нещо кой знае какъв успех. Но нека не забравяме, че точно тези противници, които са от нашата черга, са ни създавали преди години проблеми. Рядко съм доволен, но сега съм доста доволен – от победите, играта и най-вече – атмосферата в отбора.

 

Следващата квалификация ще бъде нов начин на работа. Ролята на треньора вече ще е доста по-малка. Няма да има време за сработване, изисквания. Важно е много кой в каква форма ще дойде.“

 

„Това класиране е стъпка напред. Говорихме си играчите, че ако не се класираме със съперници от нашето ниво като Португалия и Беларус, ще е срам. Знаехме, че можем да вземем четири победи. С тази мисъл работихме всеки ден. И накрая ги постигнахме“, допълни и Чавдар Костов.
1 2 3 4 5 ... 24 »
Кошница


Брой 12

ТОП 5 на Кръга
НБЛ-Мъже (кръг 2)
Галерия
КЛАСИРАНЕ


3x3