НОВИНИ
 

Черна гора и Полша – твърде силни за 14-годишните в Словения

25.08.2017 20:07
Черна гора и Полша – твърде силни за 14-годишните в Словения

Черна гора и Полша затвърдиха впечатлението, че българските национали до 14 години отстъпват засега на връстниците си. Момчетата на Теди Буков и Георги Бакалов отново не успяха да преодолеят по-добрата подготовка и физическата мощ на съперниците си и записаха две нови тежки поражения на турнира в Словени градец в Словения.

 

Българите започнаха повече от обещаващо деня и бяха равни цяло полувреме на Черна гора. Нашите дори поведоха с точка на съперника си в началото на втората част и се съпротивляваха сериозно до края й. След това обаче умората от тежките последни два дни, както и класата на високите черногорци си каза думата и мачът завърши при резултат 42:79. Единствен Тимотей Христев успя да вкара двуцифрен брой точки – 10. Никола Станчев отново показа, че здравата физика има значение и бе най-добър борец за българите с 8 борби и 7 точки. 8 точки пък наниза с година по-малкият от останалите в тима Симеон Димитров.

 

Усилията, хвърлени срещу черногорците сутринта, си каза думата с още по-голяма сила срещу Полша. Българите отстъпиха на мощните поляци с 68:30. 10 точки записа Любомир Керемедчиев.

 

„Този турнир е за трупане на опит. Последните 5-6 години черногорците участваха и не бяха взели победа. Падаха с по над 20 точки разлика. А тази година са сред най-силните отбори. Важното е децата да играят и да преживеят това. Единият тим на Словения също има големи проблеми и най-вероятно ще играем срещу вас в последните дни“, успокои българския щаб Ловро Гунтар – един от организаторите на турнира, а също така треньор в щаба от 5 човека на селекцията на Словения. Думите на словенеца са и сигнал, че в България трябва да се работи много повече с най-малките – както по отношение на селекция, така и по отношение на баскетболните умения и физиката.

 

Момчетата ще изиграят в Словения още два двубоя в събота и неделя.
1 2 3 4 5 ... 24 »
Кошница


Брой 12

ТОП 5 на Кръга
НБЛ-Мъже (кръг 2)
Галерия
КЛАСИРАНЕ


3x3