НОВИНИ
 

Деси Ангелова за бг-шампионат без чужденки: Това е шанс за младите

14.07.2017 20:32
Деси Ангелова за бг-шампионат без чужденки: Това е шанс за младите

Името на Десислава Ангелова е достатъчно за любителите на женския баскетбол да предизвика доволни усмивки и блясък в очите. Романтиците със сигурност си спомнят хъса на нисичкия гард, разбирането й на играта, начина, по който четеше ситуациите и дирижираше съотборничките си на терена. От години Деси е във Франция където работи в една от най-добрите школи в страната европейски вицешампион – Мондевий. Това лято Ангелова направи и дългоочакван дебют като треньор и в България. Тя поведе националния ни отбор за момичета до 16 години в подготовката има за Европейско първенство, Дивизия В, в Скопие в края на август.

 

Тя вече от седмица е с отбора в Горна Малина. Използвахме присъствието й у нас, за да я попитаме за мнението й по един от най-наболелите въпроси от последните дни в България – решението на УС в женското първенство да не се допуска участието на чуждестранни състезателки.

„Много е сложно. Има много За и Против. Но времето ще покаже до колко това решение е правилно. Има обаче едно-две сигурни неща. Първо – това е шанс. Дано отборите, които до сега играха в А група, се съгласят да играят и този сезон. Това е шанс за тези момичета. Да ги оставим в баскетбола, да играят повече. Ясно е, че класата на първенството ще падне. Но българките ще могат да покажат, да се развиват. Трябва търпение. Само времето може да покаже до колко правилно е това решение“, коментира Ангелова.

 

Бившият гард на националния отбор сподели също, че смята попадането на тима ни в група с европейския шампион и олимпийски вицешампион Испания в квалификациите за Евробаскет за добро нещо. „Това е най-добрият вариант за отбор от урна 1. Трябва да сме реалисти. Не можем да победим нито един отбор от първа урна. За това е добре, че ще видим най-добрите.

 

Според мен реална цел е да се борим да се качим в по-горна урна. Имаме шанс. Трябва да победим два пъти Холандия. Украйна е крив отбор, но една победа над тях не е невъзможна. Аз, разбира се, подкрепям отбора, Говорих със Стефан Михайлов, Марги (Папазова) ми е много близък човек, затова искам да побеждават. Надявам се и им го пожелавам“, каза още селекционерката на националния отбор за момичета до 16 години.

 

Още от Деси Ангеловаможете да прочетете в следващия брой на списание „За Баскетбол“.

 

Абонирайте се за списанието на e-mail: zabasketball@basketball.bg. Цената за 12 броя е 24 лв. с безплатна доставка от „Рапидо“. 
1 2 3 4 5 ... 14 »
Кошница


Брой 12

ТОП 5 на Кръга
НБЛ-Мъже (кръг 2)
Галерия
КЛАСИРАНЕ


3x3