НОВИНИ
 

България - кандидат за домакин на Световно за 17-годишни момчета

21.02.2017 16:15
България - кандидат за домакин на Световно за 17-годишни момчета

Българската федерация по баскетбол от няколко месеца работи по кандидатурата си за домакинство на Световното първенство по баскетбол за момчета до 17 години през 2018 година.

Поредният етап от работата по кандидатурата бе проведената среща на  министъра на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева с главния мениджър „Спорт и състезания“ на ФИБА  Ашли Грийн. На нея присъстваха още и президентът Георги Глушков и генералният мениджър Елеонора Рангелова.


„Смятам, че „Арена Армеец“ е прекрасно съоражение, а голямата зала е невероятна. Добра е и малката зала като е хубаво, че състезателите ще могат да играят на едно място и няма да им се налага да пътуват до други места в София. От залите може да бъде осигурено отлично телевизионно предаване. ФИБА ще излъчва всички мачове в HD формат на живо в интернет, за да може да се гледат и в чужбина. Така ще стигнем до феновете по целия свят“, каза Грийн.

Проф. Дашева сподели, че Световното първенство би било добра реклама за страната ни, за Българската федерация по баскетбол и за развитието на баскетбола у нас. „Министерството на младежта и спорта ще направи всичко необходимо, за да подпомогне организацията на състезанието“, каза още министър Дашева.

Ашли Грийн изрази и надеждата състезанието да бъде подпомогнато и от Столична община, за да може магията на спорта да стигне до възможно най-много деца и училища. Проф. Дашева увери госта от ФИБА, че това ще се случи, защото София е Европейска столица на спорта през 2018 година и има сериозен ангажимент към развитието му.

 

Както е известно, България вече традиционно е от най-добрите домакини на европейски първенства за подрастващи. Тази година, през август, София ще приеме 24 тима на първенството на Стария континент при кадетите (до 16 години).
1 2 3 4 5 ... 10 »
Кошница


Брой 12

ТОП 5 на Кръга
НБЛ-Мъже (кръг 2)
Галерия
КЛАСИРАНЕ


3x3