НОВИНИ
 

Бозов, Ради Димитрова, Везенков и Борислава Христова - номер 1 за 2016 г.

23.02.2017 19:47
Бозов, Ради Димитрова, Везенков и Борислава Христова - номер 1 за 2016 г.

Днес, на баскетболната гала вечер в бар La Cubanita Bar & Dinner в София, организирана съвместно от БФБаскетбол и ЕС Медиа, бяха обявени победителите в анкетите за Най-добри в българския баскетбол за 2016 година. Обявени бяха първенците в шест категории - Най-добър съдия, Най-добър треньор, най-добри баскетболист и баскетболистка в чужбина и най-добрите, играещи у нас.

 

За най-добър треньор бе избран Любо Минчев. Наставникът на Берое и мъжкия национален отбор получи приза си от Генералния мениджър на БФБ Елеонора Рангелова точно преди началото на мача на клубния му тим срещу македонския Фени Индустри в SIGAL-UNIQA Балканска лига. Минчев направи специално изявление към гласувалите в анкетата и гостите на Баскетболната вечер, в което призна, че този приз са заслужавали и други негови колеги.

За най-добър баскетболист, играещ в България, беше избран капитанът на Рилски спортист Йордан Бозов. Той получи приза си лично от Министъра на Младежта и спорта професор Даниела Дашева.

 

"Благодаря на всички, които са гласували за мен. Това е признание за труда, който съм положил през миналата година. Искам да благодаря и на феновете на Рилски спортист, които са зад нас и ни подкрепят и независимо от трудните моменти през този сезон, се надявам да са с нас до края. Ние ще се опитаме да ги зарадваме в най-важния момент от сезона – плейофите.
Първо искам да пожелая на всички баскетболисти да са живи и здрави и доколкото могат да се предпазят от контузии до края на сезона. На по-младите баскетболисти искам да пожелая да развият визията какви искат да бъдат в съзнанието си и да не престават да гонят тази цел, тази идея. Да визуализират себе си като някой по-добър след време и да продължават да я гонят, докато я постигнат.
Tова, което се случи тази вечер, е много хубаво. Надявам се да се прави в бъдеще и да се превърне в традиция. В момента обаче наградите не са от значение, защото за мен най-важно е отборът ми да се представи по най-добрия начин и ако може в плейофите да сме на високо ниво и да се класираме колкото може по-напред", каза Бзов на церемонията.

 

Най-добрата баскетболистка, играеща в България, е състезателката на Хасково 2012 и националния отбор Радостина Димитрова. Тя получи своята статуетка от майка си - легендата на българския баскетбол Евладия Славчева.

Александър Везенков бе определен за най-добър баскетболист, играещ в чужбина. Той за втора година е част от Барселона и играе на най-високо ниво в Европа.


"Здравейте, тази награда е чест за мен и искам да благодаря за признанието, което ми е оказано с този избор. Радвам се, че представянето ми е забелязано и трудът ми е бил оценен. Фактът, че съм на първо място е отговорност за мен и ще ме задължи да се доказвам още повече. Аз ще продължавам да давам всичко от себе си, за да се представям добре и се надявам остатъка от 2017-а да е по-успешен за всички ни. Искам да поздравя и всички останали призьори, да им пожелая силен край на сезона и повече радостни моменти. Чао на всички и поздрави от Барселона!", каза Везенков.

 

Играещата баскетбол в NCAA за Вашингтон Стейт в САЩ Борислава Христова е най-добрата баскетболистка, играеща в чужбина. Тя е във втората година от обучението си и показа голямо развитие от заминаването си. Тя също се включи в церемонията с изказване и благодарности със специално видео от САЩ.

За свой любимец феновете определиха капитана на Спартак Плевен Александър Груев. Той бе награден от президента на НБЛ Иван Чолаков.

 

За най-добър съдия бе награден Венцислав Великов. Наградата му връчи Валентин Лазаров.

 

По време на Галата за приноса им към баскетбола с плакети бяха отличени кметът на на Правец Румен Гунински, кметът на Монтана - Златко Живков, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, кметът на Перущица Ради Минчев и кметът на Ямбол - Георги Славов.

 

За дългогодишни заслуги бяха почетени президентът на Лукойл Академик - Валентин Златев и президентът на Рилски спортист - Петър Георгиев.

 

С плакет по случай 70-годишнината си бе почетена Юлия Стоянова, с за 60-годишния си юбилей плакет получи Николай Спасов. Те бяха наградени от шефа на "Развитие" и член на УС Александър Александров.

 

С най-високата награда, връчвана от БФБаскетбол, Приз за изключителни заслуги към българския баскетбол - кристална купа със златни букви получи Людмил Нейков.
1 2 3 4 5 ... 10 »
Кошница


Брой 12

ТОП 5 на Кръга
НБЛ-Мъже (кръг 2)
Галерия
КЛАСИРАНЕ


3x3