НОВИНИ
 

IN MEMORIAM! Отиде си Артеник Арабаджиан!

01.05.2017 16:46
IN MEMORIAM! Отиде си Артеник Арабаджиан!

На 87-годишна възраст в Ню Йорк почина големият спортен деятел и международен съдия по баскетбол Артеник Арабаджиан.

 

През целия си активен жизнен път Арто бе голям радетел и с изключителен принос за развитието на баскетбола в България. Той бе член на залата на славата на Международната федерация по баскетбол, а Евролигата го изра сред петимата най-велики рефери в баскетбола.

Роденият на 16 февруари 1930 г. в Хасково арбитър свири на три издания на Олимпийските игри - в Мюнхен 1972, Монреал 1976 и Москва 1980), на три световни първенства, много европейски и на мачове от евротурнирите.

 

Арабаджиян бе съдията на историческия финал на Игрите в баварската столица през 1972 г., когато СССР печели срещу САЩ с кош в последната секунда.

 

Екипът на БФБаскетбол изказва искрените си и сърдечни съболезнования към семейството и приятелите на Арто!

 

"АРТО ни служеше за светъл пример и модел на поведение на терена и извън него, като състезател, треньор и съдия.

Неговата себеотдаденост и професионална ангажираност служеха за промер на всички нас. За него думата посредственост не съществуваше. Навсякъде беше първи. Ние винаги ще го запомним като истински приятел, родолюбец и пример за подражание изпълвайки ги с истинско съдържание. Трудно е да загубиш Човек винаги готов да помогне, за когото не съществуваха думите омраза, злоба и отчаяние.

Нека преклоним глава пред Великия Арто!

Арто Обичаме те и завинаги ще останеш в нашите сърца!", се казва пък в съболезнованията на Съдийската комисия към БФБаскетбол.

 

Поклон пред светлата му памет!
1 2 3 4 5 ... 10 »
Кошница


Брой 12

ТОП 5 на Кръга
НБЛ-Мъже (кръг 2)
Галерия
КЛАСИРАНЕ


3x3