НОВИНИ
 

Ноел Куин пред феновете: Тук сте много по-шумни отколкото в САЩ

22.02.2016 16:16
Ноел Куин пред феновете: Тук сте много по-шумни отколкото в САЩ

Втора фокус-група в Русе се проведе по проекта"Фенове срещу насилието". Този път темата бе "Cпортна култура и спортна идентичност". Гост на събитието бе Ноел Куин, която е заедно с националния отбор на България в Русе за евроквалификациите срещу Швейцария, спечелена със 74:55, и предстоящата срещу Русия на 24 февруари от 18 ч. "Булстрад Арена".

"Играта е много различна. Има разлики в някои от правилата, а и тук се разчита много повече на физиката. Колкото до феновете - тук са много по-шумни. В САЩ е позволено само да се пляска с ръце. Тук, в Европа обаче имате тъпани, тромби и специални хореографии, което дава допълнителна увереност на баскетболистите на игрището. Когато го прави противниковата агитка обаче, нещата са по-различни, защото тя винаги се старае буквално да заглуши мислите ни с шум и много други похвати. В Турция дори се е случвало да ме уцелят с монета. Това е наистина много неприятна част от играта", каза пред феновете Ноел Куин.

Тя получи специален подарък - чаша с родния трибагреник от феновете на "Дунав".

Третата фокус група в Русе, която е предвидена за края на март, предстои да обсъди и отсее конкретните мерки за популяризиране на спорта и противодействие на насилието.

Наскоро феновете на "Дунав" се ангажираха и с инициатива, която според тях може да даде добър пример за намаляване на агресията в обществото.
Кошница
Брой 12

ТОП 5 на Кръга
НБЛ - мъже (кръг 27)
Галерия
КЛАСИРАНЕ


3x3