НОВИНИ
 

БФБаскетбол организира 3х3 турнир между фенове, най-добрите отиват в Литва

10.03.2016 10:25
БФБаскетбол организира 3х3 турнир между фенове, най-добрите отиват в Литва

БФБаскетбол организира национален 3х3 турнир за мъже и жени - фенове от цялата страна. Той се организира във връзка с дейностите по международния проект „Фенове срещу насилието", в който участва и България. Събитието, което ще бъде първо по рода си у нас, ще се проведе на 10-и април (неделя) в София, спортна зала „Триадица".

Идеята на надпреварата е да събере отбори, съставени от играчи, фенове на различни отбори в българското първенство. Така ще се следва основната цел на проекта - да сближи любителите на играта и да намали проявите на агресия и насилие между тях. За да докажат, че са фенове, състезателите трябва единствено да носят фланелка на любимия си тим.

Участниците трябва да са навършили 18 години, като право да се запише ще има всеки баскетболен фен, който не е картотекиран като състезател в държавните първенства на НБЛ и А група. Това ограничение не важи за състезателите, които са част от аматьорските лиги в България.

Двата мъжки и двата женски отбора, които се класират за финала на турнира 3х3 "Фенове срещу насилието" ще участват в международния турнир в Каунас, Литва, който ще се проведе в периода 30 април – 3 май 2016г..

В Литва те ще се изправят срещу отбори, съставени от фенове от Турция, Хърватия, Литва, Испания и България.

Организаторите на турнира в България предвиждат и конкурси по тройки и забивки. Ще има специални награди и подаръци за всички участници. За доброто настроение в залата ще има много музика.

Турнирът е регистриран и в Световната платформа 3x3planet, където всички участници трябва да се регистрират.

Линк за регистрация

За повече информация може да се свържете с Тодор Колев, мениджър на проекта за България на имейл адрес todor@basketball.bg

Моб. Тел +359 879 147692
Кошница
Брой 12

ТОП 5 на Кръга
НБЛ - мъже (кръг 27)
Галерия
КЛАСИРАНЕ


3x3