НОВИНИ
 

Женският ни отбор от фенове по 3х3 спечели бронз в Литва

05.05.2016 13:06
Женският ни отбор от фенове по 3х3 спечели бронз в Литва

Българска федерация Баскетбол и проект „Фенове срещу насилието“ взеха участие в международния турнир 3х3 в Каунас, Литва, където женският ни отбор завоюва бронзови медали.

 

България беше представена от най-добрите два мъжки и два женски аматьорски отбора, които спечелиха националния турнир в София. В Литва те се изправиха срещу феновете, победители от Испания, Турция, Хърватия и домакините от Литва.

Феновете прекараха четири незабравими дни в Каунас. При пристигането си участници бяха приветствани от Томас Римкус от литовската федерация по баскетбол, както и от директора на проекта от турска страна Емир Турам, който запозна участници с проекта „Фенове срещу насилието“. След това всички имаха възможност да се насладят на джаз фестивал, който се провежда веднъж годишно.

 

Самият 3х3 турнир се проведе пред една от най-големите зали в Европа – „Жалгирио Арена“ – домът на 28-кратния литовски шампион Жалгирис, който събира над 15,000 зрители.

 

Въпреки проливния дъжд, който се изля по време на турнира, феновете прихванаха от заразния ентусиазъм на литовците, за които единственото важно нещо е баскетбола независимо от метеорологичните условия. Това доказаха и хората, дошли да гледат турнира, които бяха над 1000 човека.

 

Като част от културния обмен на състезанието всяка от страните имаше собствена демонстративна тента, на която бяха изложени сувенири, подаръци и различни фен артикули, представящи отборите на собствената им страна. За доброто настроение на всички турнирът се проведе под звуците на силна музика и много забавни игри.

 

България спечели бронзовите медали при жените и четвърто място при мъжете, а безапелационни шампиони и при мъжете и при жените станаха отборите на Испания. Третото място за българките записаха Антония Загорова, Снежана Николова и Марина Гелова, които надиграха в малкия финал Хърватия.

 

Освен да играят баскетбол, феновете имаха възможност да изгледат на живо мач от четвъртиналите литовската първенство между отборите на Жалгирис и Пиено Звайджес, в който домакините от Каунас спечелиха с 95:81. Преди това участиците от проекта посетиха  и някои от забележителностите на града като Замъка на Каунас, Музея на спорта и Стария град.

 

 

 

 

">

 

 

 

 
Кошница
Брой 12

ТОП 5 на Кръга
НБЛ - мъже (кръг 27)
Галерия
КЛАСИРАНЕ


3x3