НОВИНИ
 

Феновете от България, Литва, Хърватска, Испания и Турция: Искаме диалог с клубове и федерации

29.10.2016 15:03
Феновете от България, Литва, Хърватска, Испания и Турция: Искаме диалог с клубове и федерации

В София приключи работата на Международната фен платформа, част от инициативата „Фенове срещу насилието“. Страната ни бе домакин на среща от 55 фена от Испания, Литва, Хърватска и Турция.

 

В работните панели феновете дискутираха мерките, които трябва да се вземат в тези страни, а и в цяла Европа, за да се превърне баскетболът в още по-популярен и обичан спорт, а посещението на мачове да е празник за всички привърженици на играта. В първия ден в платформата се включиха и президентът на БФБаскетбол Георги Глушков, капитанът на Лукойл Академик Филип Виденов и старши-треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров. Тримата споделиха личния си опит с феновете като играчи и съответно като мениджър на клуб и федерация и треньор.

 

Фен платформите са полезни, но трябва да привлекат и медийно отразяване, за да са по разпознаваеми. Около това се обединиха участниците в дискусията днес.

 

И още: Отговорността за политиката спрямо феновете разделят клубовете, федерациите, органите за поддържане на реда, медиите и фен клубовете като формални организации.

 

Необходими са повече срещи и диалог между различните групи. Такива трябва да се инициират и от клубовете.

 

Препоръчва се създаването на комисии за фенове към националните федерации, които да съблюдават диалога между всички заинтересовани страни.

 

Друго от заключенията на платформата в София бе, че феновете трябва да присъстват повече и в живота в клубовете, които подкрепят, и да имат по-голям достъп до диалог с играчите. Участниците в Международната платформа в София се обединиха и подчертаха нуждата от усилия в образоването на по-младите поддръжници на играта.

 

Международната фенплатформа ще приключи с присъствие на мача от III кръг на НБЛ Виваком между Рилски спортист и Левски 2014 в Самоков.
Кошница
Брой 12

ТОП 5 на Кръга
НБЛ - мъже (кръг 27)
Галерия
КЛАСИРАНЕ


3x3