НОВИНИ
 

Драма и напрежение на Изток в НБЛА

09.11.2016 22:50
Драма и напрежение на Изток в НБЛА

Драма и напрежение предложиха мачовете от аматьорската баскетболна лига, район Изток. Най-оспорван бе мачът между Военоморското училище „Никола Й. Вапцаров“ и Шоутайм.

 

Шоумените в крайна сметка спечелиха със 73:72, като удържаха успеха в самия край. Победителите започнаха по-добре мача и натрупаха аванс от 8 точки след първата част. Моряците обаче не само не се отчаяха, но и поведоха до почивката. Второто полувреме бе много равностойно, като в крайна сметка Шоутайм измъкна успеха в залата на Икономическия Университет в Морската столица.

 

Георги Михайлов завърши с 21 точки за победителите (10 борби), а 19 добави Александър Иванов. Желеслав Ненков завърши с 29 точки за моряците, като записа и впечатляващите 18 борби.

 

В дерби се превърна и мачът между Ънстопабълс и Хамърс, спечелен от „чуковете“ с 85:83. И отново крайният изход бе решен в края на двубоя. Йордан Гаврилов бе над всички в мача, като вкара 30 точки за победата.

 

Атанас Йрданов и Иван Венков записаха по 18 точки за Ънстопабъл, а Георги Йорданов се включи с 15 точки от пейката.

 

В други мачове, играни във Варна, аматьорите на Светкавица победиха Генералите с 88:71 след 28 точки и 9 борби на Николай Златков.

 

МУ Варна пък нямаше проблем срещу Добрич и спечели с 85:53.

 

Шоутайм е лидер в таблицата, като има две победи от два мача. Със същия баланс са и Светкавица и Хамърс.
Кошница
Брой 12

ТОП 5 на Кръга
НБЛ - мъже (кръг 27)
Галерия
КЛАСИРАНЕ


3x3