НОВИНИ
 

Ясни са участниците в AMATEUR FINAL 8 KNOCKOUT на BGO Software Баскетболна Лига

31.05.2017 18:10
Ясни са участниците в AMATEUR FINAL 8 KNOCKOUT на BGO Software Баскетболна Лига

Вече са ясни участниците в AMATEUR FINAL 8 KNOCKOUT на BGO Software Баскетболна Лига. Надпреварата, която ще събере някои от най-силните тимове в различните региони, ще се проведе в Самоков, в залите „Арена Самоков“ и „Никола Велчев“ от 9 до 11 юни. По същото време в града ще текат и финалите на Държавното първенство за кадети.

 

Спортни таланти, Брикс, Перестройка, Баш мечките, Светкавица, Шоутайм, Берое и Хебър ще се сборят за трофея. Много емоции, спортсменска надпревара, дрибъли, стрелби и здравословна доза баскетбол обещават организаторите от BGO Software Баскетболна Лига.

 

След като само за няколко месеца към BGO ББЛ се присъединиха 43 отбора от 18 различни града и повече от 800 играчи, идва ред да разберем кои ще влязат в челната осморка и кой ще излезе като шампион. В момента се разиграват плейофите във всеки отделен регион в страната (в това число ИЗТОК, ЗАПАД, ЦЕНТЪР и ЮГ), като по този начин ще се определят отборите-победители при мъжете, които ще се състезават във финалния „KNOCKOUT“ турнир. Всеки един регион ще излъчи по 2 отбора след плейофите. За крайното класиране в София ще се състезават 16 най-добри, а в останалите региони в квалификациите ще участват всички отбори. Игрите за класирането на най-добрите 8 ще продължат до края на месец май. А до тогава не ни остава друго освен да подкрепяме нашите фаворити.

 

За да може събитието наистина да отрази спортни таланти, да докаже, че желание за развитие на баскетболната култура в страната ни съществува, и за да покаже, че баскетболът е игра за всеки, освен финалният турнир, ще се организира и 3х3 турнир, част от “3×3 VIVACOM Basketball Tour”.  Във втория ден на AMATEUR FINAL 8 KNOCKOUT (10.06.2017г) streetball турнирът ще привлече на едно място състезатели и хора-любители на баскетболната игра. Който иска ще може да се запише на място, за да разиграва и демонстрира умения наред с най-добрите непрофесионални играчи в България. В третия ден от състезанието ще бъде определен и официалният национален баскетболен шампион за аматьори при мъжете.
Кошница
Брой 12

ТОП 5 на Кръга
НБЛ - мъже (кръг 27)
Галерия
КЛАСИРАНЕ


3x3