НОВИНИ
 

Асен Великов: Нека през 2017 г. младите имат двойно повече желание за тренировки

23.12.2016 14:12
Асен Великов: Нека през 2017 г. младите имат двойно повече желание за тренировки

Краят на декември е време за равносметки, анализи, но и за поглед напред, новогодишни желания и заричания. 2016 г. е на прага да си тръгне – каква беше за баскетбола ни тя? 2017 г. е на прага да влезе – какво да очакваме от нея?

Официалният сайт на БФБаскетбол се свърза с някои от най-изявените ни играчи за кратко блиц-интервю.

 

Ето какво отговори на въпросите ни капитанът на мъжкия национален отбор Асен Великов:

 

Каква бе 2016 г. за теб?


За мен 2016 беше хубава и емоционална година! Радвам се, че бях здрав и нямах сериозни контузии! Човек винаги има какво още да желае, но за мен най-важно е здравето - както на мен така и на моите близки!

 

Какви цели си поставяш за 2017 г.?


Винаги е хубаво човек да има цели. Аз по традиция си поставям близки цели, за да мога да ги гоня и да съм концентрирам върху тях! Смятам, че човек ако си поставя цел която трябва да е свърши в близко бъдеще, то тогава успява да се развива постоянно и да си поставя нови цели! Сега целта пред мен и клуба ми Лукойл Академик е да преминем в следващата фаза на турнира в Европа!


Какво си пожелаваш за догодина?

 

Пожелавам си единствено и само здраве за мен и всички хора около мен! Наистина само това искам, всичко друго зависи от мен и затова винаги ако трябва да си пожелавам нещо е единствено и само здраве!

 

Беларус и Португалия са съперниците ни за първата фаза за Световното първенство. Преодолимо препятствие ли са?


 Мисля, че са преодолими. Не знам още с какви състави ще бъдат, но аз смятам, че нашият отбор е по-добър и от двата и ще го покаже в мачовете срещу тях!

 

Твоите пожелания - към баскетболистите в България, младите баскетболисти, които сега тръгват и към феновете.


Разбира се, моите пожелания към всички ще бъдат такива каквито са към мен самия -  много, много здраве на всички! Нека през 2017 всеки да сбъдне мечтите и целите които не е успял през тази година! Към младите баскетболисти имам и едно допълнително пожелание - нека през 2017 г.  да имат поне двойно повече желание за тренировки, за да се развиват още по-бързо и успешно!

 

Весели празници!
Кошница


Брой 12

ТОП 5 на Кръга
НБЛ-Мъже (кръг 2)
Галерия
КЛАСИРАНЕ


Картотекирал: Сандра Велчева Хънт /Спортен директор НБЛ/
3x3