НОВИНИ
 

Йордан Минчев: Постоянство и работа. И само работа!

24.12.2016 10:00
Йордан Минчев: Постоянство и работа. И само работа!

Краят на декември е време за равносметки, анализи, но и за поглед напред, новогодишни желания и заричания. 2016 г. е на прага да си тръгне – каква беше за баскетбола ни тя? 2017 г. е на прага да влезе – какво да очакваме от нея?

 

Официалният сайт на БФБаскетбол се свърза с някои от най-изявените ни играчи за кратко блиц-интервю.

 

Ето какво отговори на въпросите ни една от големите ни надежди в мъжкия баскетбол – крилото на турския гранд „Фенербахче“ Йордан Минчев:

 

Каква бе 2016 г. за теб?


 2016 година за мен беше, със сигурност най-успешната и най-щастливата ми година във всички отношения.

 

Какви цели си поставяш за 2017 г.?


Първата и най-голямата ми цел е да извлека максимално положителни моменти от живота и баскетбола през идната година. И естествено да се развия като играч технически, тактически и физически.

 

Какво си пожелаваш за догодина?


За 2017 година си пожелавам здраве и само здраве. Останалото каквото зависи от мен ще го постигна. Силно се надявам да съм в мъжкия национален отбор това лято.

 

Беларус и Португалия са съперниците ни за първата фаза за Световното първенство. Преодолимо препятствие ли са?


 Не съм запознат с отборите на Беларус и Португалия, но твърдо мисля че са преодолимо препятствие. Сами видяхме , че когато отборът е във форма и има лека доза късмет, направи равен мач със Словения, а ми се струва ,че и Беларус и Португалия са една идея по слаби от Словения.

 

Твоите пожелания - към баскетболистите в България, младите баскетболисти, които сега тръгват и към феновете.


Пожелавам на младите баскетболисти и всички като цяло, да са здрави и целеустремени, да работят наистина здраво и с удоволствие. Защото, не си мислете, че в големите отбори в Европа се работи много по-различно от България. Точно обратното. Просто играчите и треньорите се посвещават на тази игра изключително много и работят всеки ден, за да стават по-добри и по-добри. Изисква се постоянство и работа. И само работа! Единственото нещо , в което са може би идея по-напред, е физическата работа, но това е друга тема.

 

На феновете искам да кажа, че ако наистина се смятат за фенове, трябва да са в залата. Защото само ние спортистите знаем колко е смущаващо и разочароващо ,когато излезеш 30мин преди мач да загряваш и залата е празна.
Кошница


Брой 12

ТОП 5 на Кръга
НБЛ-Мъже (кръг 2)
Галерия
КЛАСИРАНЕ


Картотекирал: Сандра Велчева Хънт /Спортен директор НБЛ/
3x3