НОВИНИ
 

Габриела Костова: Ще се хвърлим за Купата

01.03.2017 15:55
Габриела Костова: Ще се хвърлим за Купата

Един стереотип е определил месец март като месец на Жените. Дали е така, или не, няма да дискутираме сега. За българския баскетбол обаче този месец март ще е малко по-дамски. Причината – Финалната четворка на турнира за Купата на България ще открие месеца. Мачовете ще се играят на 4 и 5 март в зала „Дружба“ в Хасково.

 

Очаквано, турнирът ще събере елита на женския баскетбол, като за трофея през 2017 г. ще спорят шампиона и носител на Купата от миналата година Монтана 2003, домакинът Хасково 2012, Берое Стара Загора и Нефтохимик 2010.

 

Сайтът www.basketball.bg попита четири състезателки от четирите отбора за очакванията им от турнира в Хасково.

 

Ето какво каза Габриела Костова от Нефтохимик 2010:

 

Готови ли сте за турнира за Купата на България?


Въпреки натрупалата се умора в отбора, най-вече на центровете, сме готови за турнира. В един мач всеки може да спечели и мисля, че напрежението ще е в отбора на Монтана, който има да защитава титлата от миналата година.

 

Как очаквате да се представите в Хасково?


Очакваме да се представим на ниво и да докажем, че сме отбор с характер, защото тази година и по-специално втория полусезон, загатнахме потенциала си.

 

Какво означава за Вас Купата на България като състезание?


Купата на България за мен означава много, защото през годините винаги малко не ни достига да се доберем до нея. Разбира се, с изключение на по-предишния сезон. Въпреки че селекцията ни е по-слаба от тази на другите отбори, ще се "хвърлим" на тези мачове.

 

Кой отбор ще спечели трофея?


Силно вярвам, че ще е Нефтохимик 2010.
Кошница


Брой 12

ТОП 5 на Кръга
НБЛ-Мъже (кръг 2)
Галерия
КЛАСИРАНЕ


Картотекирал: Сандра Велчева Хънт /Спортен директор НБЛ/
3x3