НОВИНИ
 

Даниела Петева: Ще трябва да защитим Купата…

01.03.2017 16:07
Даниела Петева: Ще трябва да защитим Купата…

Един стереотип е определил месец март като месец на Жените. Дали е така, или не, няма да дискутираме сега. За българския баскетбол обаче този месец март ще е малко по-дамски. Причината – Финалната четворка на турнира за Купата на България ще открие месеца. Мачовете ще се играят на 4 и 5 март в зала „Дружба“ в Хасково.

 

Очаквано, турнирът ще събере елита на женския баскетбол, като за трофея през 2017 г. ще спорят шампиона и носител на Купата от миналата година Монтана 2003, домакинът с огромни амбиции Хасково 2012, Берое Стара Загора и Нефтохимик 2010.

 

Сайтът www.basketball.bg попита четири състезателки от четирите отбора за очакванията им от турнира в Хасково.

 

Ето какво каза Даниела Петева от Монтана 2003:

 

Готови ли сте за турнира за Купата на България?


Предвид последния ни мач от Адриатическата лига, с играта, която показахме, и резултатите, които постигнахме, смятам , че сме готови за Купата. Само трябва да го покажем и докажем с действия на турнира.

 

Как очаквате да се представите в Хасково?


Очаквам да се представим по най-добрия начин и да вземем максимума от турнира. Няма да бъде лесно, но с доза късмет и много усилия мисля, че може да се постигне.

 

Какво означава за Вас Купата на България като състезание?


Купата е форум,който всички отбори започват наравно без значение кое място заемат до момента в първенството. Най-подготвеният и устойчив психически отбор ще спечели. Няма слаби отбори, а четирите най-добри в лигата.

 

Кой отбор ще спечели трофея?


Имайки предвид, че отборът на Монтана е носител на купата за миналия сезон, тази година трябва да я защитава…
Кошница


Брой 12

ТОП 5 на Кръга
НБЛ-Мъже (кръг 2)
Галерия
КЛАСИРАНЕ


Картотекирал: Сандра Велчева Хънт /Спортен директор НБЛ/
3x3