НОВИНИ
 

Любомир Минчев: Доверявам се на тези играчи, които съм избрал

08.06.2017 14:16
Любомир Минчев: Доверявам се на тези играчи, които съм избрал

Днес селекционерът на националния отбор за мъже Любомир Минчев обяви състава на националния отбор за мъже. Заедно с президента на БФБаскетбол Георги Глушков Минчев даде пресконференция днес, на която обяви състава и програмата на отбора.

 

Ето какво каза още Минчев:

 

„Доверявам се на тези играчи, които съм избрал, времето ще покаже, не може да извикам всички. Целта е това, класиране, друга цел не може да има. Дий Бост и Александър Везенков ще закъснеят с три дни.

 

Срещу силните отбори миналата година се опитахме да се противопоставим. Преди сме имали такива моменти, в които на следващата година е имало провал. Не искам да се смята, че ще е доста по-лесно тази година. Смятам, че ще ни е доста по-трудно. Следях съперниците миналата година, все още не са си обявили съставите. Беларус бе много близо до класиране миналата година, а Португалия тогава игра без един от основните си играчи. Година с година не си прилича. Искам впечатлението, което сме оставили, тази година да го затвърдим. Но за тази цел трябва да има класиране.

 

За мен като треньор е по-неблагоприятно. Викаш състезател, имаш 3-4 тренировки и трябва да играеш. Върви се повече да се разчита на потенциала на играчите, заради кратката подготовка тази система е по-добра за по-силните отбори.“
Кошница


Брой 12

ТОП 5 на Кръга
НБЛ-Мъже (кръг 2)
Галерия
КЛАСИРАНЕ


Картотекирал: Сандра Велчева Хънт /Спортен директор НБЛ/
3x3