НОВИНИ
 

Георги Глушков откри Второто ДП по баскетбол на колички

13.05.2017 23:29
Георги Глушков откри Второто ДП по баскетбол на колички

Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков откри официално Второто Държавно първенство по баскетбол на колички. Стартът тази година бе даден в Крнево.

 

„Много съм щастлив, че отборите вече са четири. Появи се и тим, носещ легендарно име, в лицето на ЦСКА“, каза Глушков. Той прочете и поздравителен Адрес от Министъра на младежта и спорта Красен Кралев. „Уверявам Ви,  че в лицето на Министерството на младежта и спорта Вие имате един верен приятел, на когото можете да разчитате за съдействие“, се казва в писмото на министър Кралев.

 

Турнирът започна с дебюта на ЦСКА в шампионата. „Армейците“ победиха шампиона София Балкан с 41:24. 12 точки за успеха вкара Юлиян Митов, а Георги Иванов добави 8. За София Балкан с 8 се отличи Илиян Атанасов.

 

Във втрия мач за деня Никея Варна надигра убедително Джавелин с 62:20. С 14 точки се отличи капитанът на варненци Мартин Иванов, а 17 вкара Пламен Любенов. За бургазлии 12 записа Ивайло Вълчев.

 

Джавелин записа поражение и от ЦСКА – с 13:66, след като Георги Иванов бе безпощаден в стрелбата и наниза 24 точки, включително серия от 10 точки.

 

В най-завързания мач от деня Никея Варна победи София Балкан с 32:48. Отново Пламен Любенов бе най-резултатен за победителите с 19 точки, а Мартин Иванов добави 13 точки. За столичани Илиян Атанасов се отличи с 10 точки.
Кошница


Брой 12

ТОП 5 на Кръга
НБЛ-Мъже (кръг 2)
Галерия
КЛАСИРАНЕ


Картотекирал: Сандра Велчева Хънт /Спортен директор НБЛ/
3x3