НОВИНИ
 

България – с най-много участници в проекта на ФИБА TIME-OUT

03.03.2017 20:34
България – с най-много участници в проекта на ФИБА TIME-OUT

Цели четирима българи бяха одобрени и ще участват в иновативния проект на ФИБА за обучение на играчи TIME-OUT. Общо 80 души от цяла Европа ще преминат обучението, като сред тях ще бъдат Филип Виденов, Даниела Петева, Васил Евтимов и Гергана Брънзова. „Българският контингент“ се допълва и с родената у нас туркиня Неврие Йелмаз и братът на Васил Евтимов - Илиян, който ще представя Франция.

 

Уникалният проект се фокусира върху подготовка на играчи, които желаят след края на кариерата си да останат да работят в областта на спорта. Сред избраните личат имената на олимпийски и европейски шампиони, както и звезди от ранга на Босчан Нахбар от Словения, Ан Вутерс от Белгия, Иржи Уелш, Наташа Ковачич от Сърбия, Йелена Дублиевич от Черна Гора, Катаржина Дудек и Михал Игнерски от Полша, Мария Степанова и Никита Моргунов от Русия, Изабел Якубу от Франция, Керем Тунчери от Турция, Станислав Медведенко от Украйна, Меир Тапиро от Израел и т.н.

 

„Имената на участниците показват колко големи важен е този проект. Убеден съм, че участниците ще покажат същата степен на професионализъм, каквато демонстрират и демонстрираха на баскетболното игрище. Това ще е наистина важна стъпка в професионалното им развитие“, коментира Изпълнителният директор на ФИБА Европа Камил Новак.

 

Проектът е съвместен на ФИБА и Еразмус+ на Европейската комисия. Той се провежда със съдействието на Университета в Нюкасъл и ще осигури на участниците магистърска степен по спортна администрация.
1 2 3 4 5 ... 134 »
Кошница


Брой 12

ТОП 5 на Кръга
НБЛ-Мъже (кръг 2)
Галерия
КЛАСИРАНЕ


3x3